"Verkiezingen09" wint prestigieuze prijs

De nieuwsdienst van de VRT is twee keer in de prijzen gevallen op de uitreiking van de prestigieuze AIB Media Excellence Awards in Londen. "Verkiezingen09" won de belangijkste prijs van de avond, de onderscheiding voor beste programma. "Villa politica" kreeg de tweede prijs voor beste liveverslaggeving.

 "Verkiezingen09" kreeg op het einde van de avond de hoofdprijs. De jury was vooral onder de indruk van de locatie van onze uitzending, het Vlaams parlementsgebouw in Brussel", aldus Ivan De Vadder in Londen.

"Televisiemakers uit de hele wereld waren genomineerd voor de prijzen, onder meer de BBC en mensen van de Noorse, Canadese en Soedanese televisie. Als je ziet dat we winnen voor de BBC-verslaggeving van de verkiezingen in India, dan mag je spreken van een belangrijke prijs", besluit De Vadder.

"Villa politica" kreeg de tweede prijs in de categorie liveverslaggeving voor de uitzending op de dag dat de regering Leterme 2 viel. Linda De Win en haar team volgden toen de gebeurtenissen in het parlement live op antenne.