Berlijners genieten toch ongehinderd van U2

De inwoners van Berlijn kunnen tevreden zijn: ze kunnen het gratis optreden dat U2 vanavond geeft aan de Brandenburger Tor, ongehinderd bijwonen. Schermen die waren opgetrokken om het concert aan het oog te onttrekken, zijn net voor de band van start ging weggehaald.

Het concert van U2 aan de Brandenburger Tor wordt georganiseerd door MTV, dat vanavond in Berlijn ook zijn European Music Awards uitreikt.

MTV stelde 10.000 kaartjes ter beschikking voor het gratis concert. In drie uur tijd waren ze de deur uit.

Om de mensen die geen ticket konden bemachten buiten te houden, waren hoge muren opgetrokken. Of dat gebeurde in opdracht van U2 of van MTV is niet duidelijk, maar de maatregel zette kwaad bloed bij veel Berlijners.

Ze vonden het ironisch er muren werden opgetrokken voor een concert dat juist de val van de Berlijnse Muur herdenkt.

"Het was veel beter geweest als nog veel meer Berlijners van het concert hadden kunnen genieten", zei iemand van het stadsbestuur. "10.000 mensen is al veel, maar het hadden er nog veel meer kunnen zijn".