Geen straffen in internaat-zaak Ganshoren

De correctionele rechtbank in Brussel heeft geen straffen uitgesproken in de zaak van een dodelijk ongeval in een internaat in Ganshoren zeven jaar geleden. Een 13-jarige jongen bloedde dood nadat hij door een glazen deur had getrapt, terwijl hij tikkertje was aan het spelen met een vriend.

Uit het onderzoek bleek dat de toegangsdeur uit gewoon glas bestond. Glazenmaker en internaatsverantwoordelijken hadden moeten weten dat onbreekbaar veiligheidsglas vereist was en zijn daarom schuldig bevonden. Ze krijgen wel opschorting van straf.

Op het ogenblik van het ongeval was het weer in Brussel heel slecht en er was chaos bij de hulpdiensten. Daardoor kwam de ziekenwagen pas na een half uur aan bij het internaat. De dispatcher van de hulpdiensten gaat vrijuit.