Krijsende peuter uit vliegtuig gezet

Net voor het opstijgen van de Southwest Airlines-vlucht 637 van Texas naar San Jose, ging peuter Adam zo tekeer in het vliegtuig dat verschillende passagiers de veiligheidsinstructies niet konden horen. Het vliegtuig taxiede terug naar de vertrekhal en de peuter en zijn moeder werden verplicht uit te stappen.

Moeder Pamela Root verliet het vliegtuig, "eerst verbaasd, maar daarna werd ik zo boos dat ik bijna moest huilen". Ze gaf toe dat haar kind nogal luidruchtig kan zijn. Toch was dit niet de eerste keer dat ze samen met hem het vliegtuig nam.

"Dit kunnen we niet tolereren"

Haar verklaring voor het gedrag van zoon Adam was dat ze hem nog geen eten gegeven had. "Ik wilde daarmee wachten totdat we in de lucht waren. Hij zou daarna dan makkelijker in slaap vallen", aldus Root.

Maar Adam krijste, tot ergernis van de andere passagiers: "Go! Plane! Go!" en "I want daddy!". "Dit kunnen we echt geen 2 uren tolereren", zei een van de stewards. Root verdedigde zich nog met "Eens we vliegen, zal het beter gaan." Maar de enige reactie die daarop kwam, was: "Dat hebben we vroeger ook al gehoord".

Van het vliegtuig geschopt

Nadat ze van het vliegtuig gezet waren, moest Root snel een draagbaar wiegje en luiers kopen voor haar zoon. Deze kosten werden haar, in de vorm van een reisbon, ondertussen terugbetaald.

De volgende dag zijn Pamela Root en Adam alsnog thuisgeraakt met het vliegtuig. Root: "Ik had Adam op voorhand gewaarschuwd wat zou kunnen gebeuren als hij te veel lawaai zou maken. Dan worden we van het vliegtuig geschopt." Het hielp en Adam heeft rustig geslapen tijdens de vlucht.

lees ook