Onkelinx is machtigste vrouw van Vlaanderen

De Franstalige ministers Laurette Onkelinx (PS) en Joëlle Milquet (CDH) zijn - opnieuw - de machtigste vrouwen van Vlaanderen. Dat schrijft het weekblad Trends in zijn jaarlijkse top 25.

De lijst van machtigste vrouwen werd samengesteld door een jury van prominenten. Ondanks het toenemende belang van vrouwen in de politieke en sociaal-economische wereld slagen er maar weinig nieuwelingen in om naar de hoogste regionen door te stoten, schrijft Trends.

Vrouwen die actief zijn in de politiek en in sociaal-economische organen, zoals de vakbond, domineren, zo blijkt uit de lijst. Vrouwelijke ondernemers en managers moeten knokken voor een vermelding. Trends noemt ook het gebrek aan prominente vrouwen uit de academische, culturele en mediawereld "een echt pijnpunt".

Federaal minister Onkelinx staat net als de voorbije jaren op nummer één, gevolgd door haar collega Milquet op nummer twee. Dat twee Franstalige vrouwen zoveel macht hebben in Vlaanderen, komt omdat ze veel contacten hebben in het bedrijfsleven en als federaal minister ook heel wat te vertellen hebben in Vlaanderen.

De top vijf wordt voorts aangevuld door Marianne Thyssen (voorzitter van CD&V) op drie, Mieke Van Hecke (directeur van het katholieke onderwijs) op vier en Caroline Gennez (voorzitter van SP.A) op vijf.