Ouders van "bezeten" meisje aangehouden

De ouders van het 18-jarige Marokkaanse meisje uit Antwerpen dat drie weken geleden overleed aan zware brandwonden, zijn aangehouden. Ze worden ervan verdacht mee verantwoordelijk te zijn voor de dood van hun dochter.

De ouders hadden een zogenoemde Koranlezer ingeschakeld omdat ze ervan overtuigd waren dat er kwade geesten schuilden in hun dochter. Het meisje was lesbisch.

"De dochter vertoonde fenomenen die de ouders niet konden duiden. Ze had last van haar buik, kon moeilijk eten, trok rare gezichten, deed vreemd en men vond daar geen antwoord op. Er werd gezegd dat ze misschien met een duivel zat en daarom hebben de ouders een beroep gedaan op een gebedsgeneesheer", zegt advocaat Johan Platteau. "Die liet de ouders én het meisje geloven dat er kwade geesten in het spel waren."

De precieze doodsoorzaak van het meisje staat niet vast. Volgens de advocaat zag de moeder hoe de gebedsgeneesheer het meisje met warm water besprenkelde. "De ouders hadden een rotsvast geloof in die man. Ze horen volgens mij niet thuis in de cel want ze wilden alleen het beste voor hun dochter", vindt Platteau.

De ouders betwisten hun aanhouding voor mededaderschap. Eerder al was de man aangehouden die de "duiveluitdrijving" had uitgevoerd.