Van Rossem niet aan de signeertafel

Jean-Pierre Van Rossem heeft zijn signeersessie op de Boekenbeurs niet kunnen afdwingen voor de rechtbank van koophandel in Antwerpen. De schrijver wou zijn uitgever via een kort geding verplichten om hem toe te laten.

Van Rossem is de voorbije dagen gebrouilleerd geraakt met uitgeverij Lampedaire na een kritisch interview in De Standaard. Daarop ontzegde de uitgever de auteur de toegang tot de Boekenbeurs.

De schrijver wou met een kort geding tegen zijn uitgever de toegang tot de signeersessietafel op de Boekenbeurs afdwingen. Volgens Van Rossem bestond er een akkoord over de signeersessies, maar de rechter volgde die redenering niet. De rechtbank oordeelde dat de uitgever zelf kiest welke auteur uitgenodigd worden om een signeersessie te houden.

Van Rossem kondigt aan dat hij in beroep gaat tegen de beslissing. De verongelijkte schrijver is ook van plan om een boek te schrijven over Lampedaire. "Volgende week is de tekst van dit boek klaar, en ook dit zal ik gratis op het internet zetten", aldus Van Rossem op het forum van De Standaard.