1 dode bij schietpartij in kantoor in Florida

In Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een man verschillende mensen neergeschoten in een kantoor. Een iemand overleefde de schietpartij niet, vijf anderen raakten gewond. De schutter gaf zich later over aan de politie.

Volgens de lokale politie gaat het om een man van 40 -Jason Rodriguez- die twee jaar geleden werd ontslagen bij het kantoor, dat het hoofdkwartier is van een bouwfirma. Agenten konden hem later arresteren bij het huis van zijn moeder. Op een vraag van een journalist waarom hij het deed, antwoordde hij: "omdat ze me hebben laten verrotten".

De schutter was in het bezit van een handwapen, maar over het motief wil de politie nog geen uitsluitsel geven. Alle slachtoffers werden neergeschoten op de achtste verdieping. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat Rodriguez twee jaar geleden op straat werd gezet, omdat hij niet voldeed aan de voorwaarden.

Gisteren vielen er 13 doden bij een schietpartij op een militaire basis in Texas.