750 banen weg bij BNP Paribas Fortis

De integratie van het Belgische Fortis in de Franse groep BNP Paribas zal niet leiden tot groot banenverlies. Dat zeggen de vakbonden na overleg met de directie. In drie jaar tijd zullen er 750 banen sneuvelen.

De vakbonden werden vanmorgen ingelicht over het businessplan voor de komende drie jaar waarvoor de raad van bestuur het licht gisteren op groen zette. In dat plan staat ook een luik over het personeelsbestand.

Door de integratie van het Belgische Fortis Bank in BNP Paribas zullen tussen 2010 en 2012 2.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. In dezelfde periode komen er ook 1.250 arbeidsplaatsen bij. "Netto" komt dat neer op een banenverlies van 750.

Volgens de vakbonden vallen er minder ontslagen dan eerst werden gevreesd, ze reageren dan ook relatief tevreden. Er zouden geen naakte ontslagen vallen. Het banenverlies zou worden opgevangen door natuurlijk verloop van het personeel.

Bij BNP Paribas Fortis werken momenteel bijna 18.000 mensen.