Belgische architecten winnen Barcelona

Het architectenbureau Buro II uit Roeselaere heeft op het World Architecture Festival in Barcelona de prijs voor "toekomstige projecten residentieel" in de wacht gesleept.

Buro II won de prijs met het project Mero Beach Resort op Dominica, een eiland in de Caribische Zee in de buurt van Guadeloupe en Martinique. Het project omvat een exclusief vakantieoord van 15.000 vierkante meter.

De jury was onder de indruk van de manier waarop Buro II de impact op de natuurlijke habitat van het eiland kon verminderen. Het designteam van het architectenbureau kon de bouwheer ervan overtuigen het oorspronkelijke project van 45.000 vierkante meter te reduceren tot 15.000 vierkante meter.

"In het ontwerp staat een duurzame relatie tot de lokale economie en het cultureel en natuurlijk erfgoed centraal", aldus Buro II.