Nachtelijk onderzoek over verdwijning Younes

In Komen is vannacht bijkomend onderzoek verricht in verband met de verdwijning van de 4-jarige kleuter Younes Jratlou. De ouders van de jongen waren daarbij aanwezig.

Het onderzoek, zonder onderzoeksrechter, begon 's avonds in het huis van het gezin. Nadien moest de vader van Younes met de auto het traject afleggen dat hij tijdens de nacht van de verdwijning ook gereden had.

Getuigen zouden de man op de avond van de verdwijning zien wandelen hebben naast de snelweg tussen Ieper en Kortrijk. In het begin van de week werd een nieuwe zoekactie gehouden langs de snelweg, maar zonder resultaat.

De speurders probeerden op die manier een antwoord te vinden op tegenstrijdigheden in de zaak. Of het bijkomende onderzoek nuttige informatie heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

Het onderzoek liep af om 2.15 uur. Al die tijd bleef de buurt rond het huis hermetisch afgesloten voor alle verkeer. De procureur des Konings van Doornik, Marie-Claude Maertens, benadrukte dat het niet om een reconstructie ging. "Men kan enkel spreken van een reconstructie als er een strafbaar feit is begaan, hier is dat niet het geval", zei Maertens. "Het ging om bijkomend onderzoek om de omstandigheden van de verdwijning zo exact mogelijk te bepalen."

Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober in onduidelijke omstandigheden uit zijn huis in Le Bizet bij Ploegsteert, een deelgelmeente van Komen. Volgens de ouders zou de jongen weggelopen zijn toen zij ruzie aan het maken waren.