Premier Brown zegt Karzai de wacht aan

De Britse premier Gordon Brown wil niet langer het leven van Britse soldaten in Afghanistan op het spel zetten als de regering van Hamid Karzai de corruptie in eigen rangen niet aanpakt. Brown eist dan ook dringende hervormingen.
De Britse premier Gordon Brown tijdens een bezoek aan de Afghaanse president Hamid Karzai in april 2009.

De Afghaanse regering staat bijna synoniem voor corruptie, zei Gordon Brown. De Britse premier wil dringend hervormingen zien. De Afghaanse president Hamid Karzai, zopas herkozen, heeft Brown beloofd de corruptie te bestrijden.

Groot-Brittannië heeft 9.000 militairen in Afghanistan en overweegt om nog eens 500 extra militairen te sturen. Brown vindt dat de veiligheid in Groot-Brittannië nauw verbonden is met de strijd tegen terreur en de taliban in Afghanistan.

Maar het Britse leger heeft er recent zware verliezen geleden. Deze week nog schoot een Afghaanse politieagent in opleiding vijf Britse militairen dood.