Topman GM Europe stapt op

Carl-Peter Forster, de topman van GM Europe, heeft ontslag genomen. Hij was een voorstander van de overname van Opel door Magna en kwam onder zware druk te staan nu General Motors beslist heeft om zijn Europese dochter Opel dan toch niet te verkopen.

Forster reageerde erg kritisch toen GM de beslissing bekend maakte. Bovendien had de Amerikaanse topman Fritz Henderson gezegd "dat er over enkele dagen of weken een nieuwe leiding komt voor Opel/Vauxhall." Hij zal nu tijdelijk opgevolgd worden door Nick Reilly, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de Aziatische activiteiten van GM en het merk Chevrolet.

GM moet nu op zoek gaan naar een nieuwe, permanente CEO voor de Europese tak van GM. Die man of vrouw zal dan de zware taak krijgen om vooral Opel te herstructureren. Vakbondsacties en de boze reacties uit Berlijn op de beslissing van GM om niet te verkopen, beloven dat zo'n herstructurering niet zonder slag of staat zal gaan. Waarschijnlijk zal Reilly de operatie in gang moeten zetten in afwachtigen van een nieuwe topman voor GM Europe.