Zwijndrecht houdt vast aan referendum

De gemeenteraad van Zwijndrecht bekrachtigt de beslissing van het schepencollege over de volksraadpleging over de Oosterweelverbinding.

Het schepencollege liet begin van de week weten om in beroep te gaan tegen de beslissing van provinciegouverneur Cathy Bercx om de volksraadpleging te verbieden.

Bercx wees erop dat de gemeente eerder al een positief advies over de Oosterweelverbinding had gegeven.  Bovendien ging de vraag van de volksraadpleging volgens haar over een materie waarvoor niet de gemeente, maar wel het Vlaams Gewest bevoegd is.

Het laatste woord is nu aan Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Geert Bourgeois (N-VA). Die heeft nu 30 dagen om te reageren. Als hij Zwijndrecht steunt, hoopt de gemeente om in januari volgend jaar toch nog een volksraadpleging te kunnen organiseren.