"Trabelsi zit in te streng beveiligde afdeling"

Volgens de advocaat van Nizar Trabelsi zit de man onterecht in de streng beveiligde afdeling van de gevangenis in Brugge. Trabelsi werd in 2003 veroordeeld tot 10 jaar voor het beramen van een aanslag op de vliegbasis Kleine Brogel. Hij vindt de omstandigheden waarin hij wordt vastgehouden te streng.

Deze week kreeg Trabelsi daarover gelijk van de rechter in Luik. Justitie ging in beroep, maar Trabelsi had toch onmiddellijk overgeplaatst moeten worden, zegt zijn advocaat Marc Nève.

"Ondanks dat beroep moet de beslissing van de eerste rechter toch toegepast worden. Wij sturen dus een deurwaarder om het officieel te betekenen en vanaf dat ogenblik is er een dwangsom van 1.000 euro per dag indien het niet wordt toegepast."

Trabelsi wordt binnenkort mogelijk ook uitgeleverd aan de Verenigde Staten of Tunesië.