Eindafrekening 2008 binnen bij 2 miljoen Belgen

Twee miljoen Belgen hebben al een eindafrekening gekregen voor de belastingen van 2008. Dat is een derde van de belastingsplichtigen. De eindafrekeningen komen sneller dan vroeger, omdat almaar meer Belgen hun aangifte invullen via Tax-on-web en die elektronische aangiftes kunnen sneller worden verwerkt.

Een op de drie Belgen deed zijn belastingaangifte via het internet met Tax-on-web. In totaal gaat het om 2,5 miljoen aangiften. Dat is de helft meer dan vorig jaar.

Gewone burgers moesten al begin juli hun aangifte indienen, voor boekhouders was dat deze week. Vooral bij mensen die hun aangifte zelf doen was de stijging groot. Elektronische belastingaangiftes kunnen sneller verwerkt worden, daarom is de eindafrekening dit jaar vroeger.

Tegen het einde van het jaar zullen 1 miljoen Belgen geld terugkrijgen van de belastingen, dat is dubbel zoveel als vorig jaar. In totaal moet de staat bijna 1.2 miljard euro terugbetalen.