Nieuwe wending in zaak-Kampusch?

In de zaak van het ontvoerde Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch is er nu officieel een tweede verdachte. Het gaat om de vriend van haar ontvoerder, zo bevestigde het Oostenrijkse parket.

Kampusch werd gekidnapt toen ze tien jaar was en acht jaar lang gevangen gehouden in een cel in de woning van haar ontvoerder. Kampusch kwam vrij en is inmiddels 21 jaar. Ze heeft altijd volgehouden dat haar ontvoerder, Wolfgang Prikopil, alleen heeft gehandeld. Toen zij wist te ontsnappen, pleegde hij op dezelfde dag zelfmoord.

Daarmee zat het onderzoek meteen op een dood spoor. Maar nu is ook de beste vriend van Prokopil, Ernst Holzapfel (foto), in opspraak gekomen. Hij wordt officieel verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering.

Holzapfel heeft al toegegeven dat hij Natascha Kampusch een keer heeft ontmoet toen zij en Prikopil zijn aannemersbedrijf hadden bezocht. Hij zegt dat hij toen niet wist dat zij het vermiste meisje was. Er zouden ook sporen zijn naar Duitsland.