Politie vat kopstuk van de camorra in Napels

De Italiaanse politie heeft zaterdag een baas van de Napolitaanse maffia kunnen klissen. De 49-jarige Luigi Esposito was sinds verschillende jaren overal in Europa gezocht.

Esposito stond aan het hoofd van de Nuvoletta (Wolken) van de Napolitaanse maffiaclan camorra. Speurders hadden hem opgespoord in zijn luxueuze villa in de wijk Posilippo. Hij leefde er al enige tijd onder een valse naam.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni had het over een "belangrijke" arrestatie. Esposito stond op een lijst van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken van de 30 meest gezochte misdadigers. Hij riskeert 9 jaar voor drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. In het voorbije jaar opende hij onder meer een vakantieclub op Tenerife.