Man vangt al 24 jaar ratten voor zijn moeder

Een Taiwanese man heeft 24 jaar lang ratten gevangen voor zijn moeder. Zij beschouwt het beestje als een ware culinaire delicatesse en nuttigt er eentje bij elke maaltijd.

De 37-jarige Hsiao Cheng-hsin begon ermee toen hij 13 was. Zijn moeder moest op dat moment een operatie ondergaan om galstenen te laten weghalen. De familie was arm en had niet genoeg geld om voedzaam eten te kopen. Daarom werd Hsiao door zijn vader meegenomen naar de rietsuikervelden om er ratten te vangen. Daar werd dan soep van gemaakt voor de moeder. Soms vingen ze twaalf ratten per nacht.

Sinds de dood van zijn vader ging Hsiao Chen-hsin alleen op rattenjacht. "Ik vang ongeveer 1.000 ratten per jaar. Dus de afgelopen 24 jaar heb ik zowat 20.000 ratten gevangen. Ik kook ze niet alleen voor mijn moeder, ik geef ze ook weg aan buren en vrienden en soms verkoop ik ze", aldus de man, die in de buurt bekend staat als "de rattenvanger". Volgens de buren van zijn moeder is hij een heel toegewijde zoon.