Man zwaarverbrand na gasontploffing

In Nijlen in de Kempen is een man zwaarverbrand geraakt bij een gasontploffing in zijn huis. Daarop is ook brand uitgebroken in het huis.

Het zoontje van zes heeft lichte verwondigen opgelopen, het dochtertje van vijf is zwaarder gewond, maar niet in levensgevaar. De 37-jarige man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

"Op het moment van de ontploffing kwam iemand voorbijgereden met een bestelwagen," zegt brandweercommandant Danny Theunen. "Die is onmiddellijk uit de wagen gesprongen en heeft de twee kinderen uit de woning gehaald. De vader zat vooraan het huis en is zelf uit de woning gevlucht."

De achterbouw van het huis is weggeblazen door de explosie, de brand heeft de voorkant van het huis vernield. De oorzaak van de explosie is niet bekend.

Het parket van Mechelen heeft gevraagd een onderzoeksrechter aan te stellen die moet onderzoeken of het om een familiedrame gaat. Het parket sluit niet uit dat de 37-jarige vader van de twee kinderen zelf de ontploffing heeft veroorzaakt. De voorlopige tenlastenlegging luidt dubbele poging tot moord.