Piet drinkt champagne op 500.000e exemplaar

Televisiekok Piet Huysentruyt heeft dit weekend volop kookboeken gesigneerd voor rijen kopers op de Boekenbeurs. Zaterdag werd hij door zijn uitgever getrakteerd op champagne om de verkoop van het 500.000e exemplaar van "SOS Piet" te vieren.

De "SOS Piet"-reeks, uitgegeven door Lannoo, is een enorm succes. "Ik kom al twaalf jaar naar de Boekenbeurs en het gaat altijd in stijgende lijn", zegt Huysentruyt dan ook.

Dit weekend stonden er weer lange rijen kopers aan te schuiven voor een handtekening in hun exemplaar van "SOS Piet". Zaterdag ging het 500.000e exemplaar over de toonbank. De uitgever verraste Huysentruyt daarom met een fles bubbels.

"Ik was er toch een beetje van aangedaan", zegt de tv-kok, die prompt zoals een Formule 1-ster de champagne in het rond begon te spuiten.

Volgens Huysentruyt dankt "SOS Piet" zijn succes aan zijn eenvoud. "Ik ben de enige chef die een saucisse in zijn boek zet", zegt hij. Er liggen al drie delen van "SOS Piet" in de rekken, maar Huysentruyt is al lang bezig met het vierde en ook nummer vijf zit al in zijn hoofd.