Ook Jenny Tanghe wilde “Paula” worden

Vandaag is het 40 jaar geleden dat Sesamstraat voor het eerst op de Amerikaanse televisie verscheen. De bedoeling was kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen. Nederland volgde in 1976 met uitzendingen.

Naast Tommie, Ieniemienie, Pino, Bert en Ernie verschenen er ook menselijke personages in "Sesamstraat". Actrice Paula Sleyp, beter gekend als “Paula van “Sesamstraat””, was een van hen.

Dat ze in “Sesamstraat” belandde, heeft ze te danken aan Nonkel Bob. Paula Sleyp in “Ochtendpost” van Radio2-Antwerpen:” Op een zekere dag kreeg ik een telefoontje van de makers van "Sesamstraat". Nonkel Bob had mij bij hen aangeraden. Sien Diels deed toen al mee, en ze wilde graag een 2e Vlaamse actrice erbij, omdat er zoveel Vlaamse kinderen meekeken. Ik heb toen auditie moeten doen. En wie bleek daar ook te zijn ? Jenny Tanghe. Gelukkig hebben we daar beiden heel erg om moeten lachen.”

De veertjes van Pino

Het succes dat haar door “Sesamstraat” te beurt viel, vindt Paula nog altijd heerlijk:“Het is altijd leuk dat de hummeltjes die me tegenkomen, zeggen:”Jij bent de "Paula van “Sesamstraat”". De mama zegt dan: “Maar ik heb dat nog meegemaakt.” Soms zegt de oma dat ook, maar dat vind ik minder gezellig. Ben ik al zo oud?”

In de 27 jaren die ze aan Sesamstraat meewerkte, heeft ze duizenden verhaaltjes voorgelezen. Wat haar ook bijgebleven is, is de controle vanuit Amerika:“Die controle was echt wel streng. Indien er bijvoorbeeld problemen waren met de veertjes van Pino, dan werd Pino speciaal naar Amerika overgevlogen.”

Op het einde van de maand is er een feestje in Hilversum. “Maar omdat ik moeilijk te been ben, zal de ploeg speciaal voor mij naar Antwerpen afzakken.”, glundert de actrice nog.

Meest gelezen