Kruisloze Sinterklaas mikpunt van protest

Wanneer Sinterklaas zaterdag Antwerpen bezoekt, zal hij op zijn hoofd traditiegetrouw een mijter dragen, maar dan wel eentje zonder een kruis op. Enkele ouders zijn hier niet over te spreken en reageren verontwaardigd op de kruisloze sint.

Sinterklaas, een man zonder vijanden, mag zich komende zaterdag aan protestacties verwachten. Het feit dat hij een mijter zonder kruis zal dragen, stuit enkele ouders tegen de borst.

Marc Bellens, een van de protesterende ouders, doet in “Het Nieuwsblad” zijn plannen uit de doeken. “Als de sint langskomt, zullen we hem toeroepen dat hij een valse sint is”, zegt hij. “We zullen waarschijnlijk worden opgepakt en enkele uren in de cel zitten, maar dat houdt ons niet tegen”, aldus Bellens.

Hoeveel actievoerders de man zal verzamelen, is niet bekend. Zelf hoopt hij op minstens 50 mensen. “We zijn een groep van ongeveer 250 ouders en grootouders en zijn met de actie begonnen toen een kind tegen ons zei “dat een sint niet echt was omdat er geen kruis op zijn mijter stond".

Het valt af te wachten hoe de sint zelf zal reageren op deze protestacties. Mogelijk komt er een roe aan te pas om de actievoerders tot inkeer te brengen.

Meest gelezen