Werkgroep Verder lauwert "Koppen"-reportage

Het tv-programma "Koppen" heeft de mediaprijs van de Werkgroep Verder gekregen voor de reportage "Het grote verlies". De prijs wordt elk jaar toegekend aan iemand die op een correcte en verantwoorde manier omgaat met het thema zelfdoding en nabestaanden.

Werkgroep Verder heeft de makers van de reportage "Het grote verlies" op de "Dag van de nabestaanden" gelauwerd. De reportage werd gemaakt door Gitte Van Hoyweghen, Katrien Van der Slycken en Goda De Beule.

"De reportage toont op een evenwichtige en genuanceerde manier het verdriet en het verlies", motiveerde de jury zaterdag tijdens de uitreiking. "Het grote verlies" portretteert twee ouderparen die hun zoon verloren door zelfdoding.

De ouderparen vertelden open en eerlijk over hun verlies en verdriet. "Koppen" zond het stuk niet lang na de zelfdoding van Yasmine uit.op 10 september op Eén.

Meest gelezen