"Van vlees en bloed" wint Ha! van Humo

"Van vlees en bloed" wint dit jaar de Ha! van Humo. De fictiereeks van Woestijnvis die werd uitgezonden op Eén is door het onafhankelijke weekblad bekroond als beste tv-programma van het afgelopen jaar.

"Het was een van de gemakkelijkste edities ooit", aldus Jörgen Oosterwaal, hoofdredacteur van Humo, in Mezzo op Radio 1. "Nochtans was het een goed televisiejaar met programma's als "Meneer doktoor" en "De jaren stillekes"."

Oosterwaal benadrukt  dat er "grote unanimiteit  was voor een prachtserie als "Van vlees en bloed"." De jury looft vooral de acteerprestaties en noemt het "over heel de lijn een meesterwerk".

"Van vlees en bloed" is een tragikomische reeks over de slagersfamilie Vangenechten die werd geschreven door Michiel Devlieger en Tom Van Dyck. Onder anderen Lucas Van den Eynde en Sien Eggers spelen erin mee.