Conservatief Porfirio Lobo wint in Honduras

In Honduras lijkt de conservatieve kandidaat Porfirio Lobo de presidentsverkiezingen te winnen. Met twee derde van de stemmen geteld, staat hij op 56 procent. Zijn aanhangers hebben de zege al uitbundig gevierd in de hoofdstad Tegucigalpa (foto).

De coupleider en interim-president Roberto Micheletti en de door een coup verdreven president Manuel Zelaya deden niet mee. Zelaya zit nog altijd in de Braziliaanse ambassade in de hoofdstad.

De Amerikanen hebben al gezegd dat ze de uitslag zullen aanvaarden. De meeste Latijns-Amerikaanse landen doen dat niet,  zij steunen Zelaya.

De verkiezingen in Honduras, een van de armste Midden-Amerikaanse landen, gingen tussen de conservatieve landeigenaar Porfirio Lobo, die de staatsgreep steunt en die de vorige verkiezingen verloor tegen Zelaya, en Elvin Santos van de partij van Michelleti, die de staatsgreep eveneens steunt. Anti-coupkandidaat Carlos Reyes is uit de race gestapt, omdat hij vindt dat de hele stembusgang opgezet spel is.