Hasselt past het reglement op bouwkranen aan

De stad Hasselt gaat het reglement op bouwkranen in het centrum aanpassen. Aanleiding is een beslissing van de rechter waardoor een aannemer zijn kraan nog tot 12 december mag laten staan. Nochtans waren er afspraken tussen het stadsbestuur en de aannemer dat de werken eind november afgerond moesten zijn. Hasselt verbiedt namelijk bouwkranen in het centrum van begin december tot eind januari.

"Het is het goedkoopste voor een aannemer om een kraan in een straat te zetten en de straat af te sluiten", zegt schepen van Verkeer Rob Beenders (SP.A). "In de toekomst gaan we dat verbieden en moet de kraan op de werf staan of op een stelling, zodat het verkeer er onderdoor kan rijden", voegt hij er nog aan toe. "Zo kunnen we de straat vrijhouden en blijft iedereen bereikbaar.'

Het nieuwe reglement moet wel nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.