Open VLD wil meer investeren in innovatie

Open VLD wil dat de Vlaamse regering meer investeert in toekomstgerichte innovatie. De liberalen, die in Vlaanderen in de oppositie zitten, zijn niet onder de indruk van de investeringsplannen van minister-president Kris Peeters (CD&V).

Peeters kondigde gisteren in De Zevende Dag aan dat de regering 800 miljoen euro extra gaat lenen om te investeren, onder meer in de productie van elektrische auto's.

Maar volgens Open VLD-fractieleider Sven Gatz (foto) gaat het om kortetermijninvesteringen en niet om echte innovatie. "We hebben het gevoel dat de minister-president nu met een groot cijfer goochelt, dat dan over een aantal jaren uitgesmeerd  zal worden, maar dat de innovatieachterstand die we nu in Vlaanderen aan het oplopen zijn niet zal dichten", zegt Gatz.

"Er moet op een andere manier geïnvesteerd worden. Men moet kijken wat toekomstgericht is. Wij zijn een logistiek centrum, we zouden veel meer in een Vlaams intelligent transportsysteem moeten investeren, zoals bijvoorbeeld in Finland. Dat investeert wel genoeg op het vlak van slimme logisteiek", aldus Gatz, "en plukt daar de vruchten van door bestellingen uit de VS".