Satanklaas, je kent hem wel

Begin vorige maand bracht de Nederlandse metalband Noord Geldersch Metaal een eigen versie van de Sinterklaashit "Sinterklaas, wie kent hem niet" van Het Goede Doel uit. De titel werd "Satanklaas, je kent hem wel". De parodie begint geleidelijk een behoorlijke Youtubehit te worden.

Opmerkelijk is dat Henk Westbroek van Het Goede Doel zelf meewerkte aan de cd-single. Het Goede Doel is vooral bekend van de hits “België(is er leven op Pluto?)” en “Vriendschap”. Westbroek vond het in ieder geval geen probleem mee te werken aan de parodie.

In de clip is Satanklaas te zien met een drietand (in plaats van een staf) en heeft hij 666 op zijn mijter staan. De Zwarte Pieten zijn verdwenen, de hulpjes van Satanklaas zijn twee zwart-wit geschminkte rockers.

De tekst is vrij direct en hard: “Toen ik erachter kwam dat Sinterklaas niet echt bestaat, knapte er iets in mijn kop. Fuck, wat was ik kwaad. Ik raakte aan de sterke drank en werd een satanist.”

Wat de echte Sint van “Satanklaas” vindt, is niet bekend.

lees ook