Susan Boyle breekt records met debuutalbum

De Schotse talentenjachtsensatie Susan Boyle heeft met haar debuutalbum "I dreamed a dream" het Britse verkooprecord voor een debuutalbum gebroken. De cd ging de voorbije week meer dan 400.000 keer over de toonbank.

De cd "I dreamed a dream" ligt sinds maandag 23 november in de winkelrekken in Groot-Brittannië. Het album staat op een in de hitparade en is meteen ook het best verkopende album van het jaar in Groot-Brittannië. "Het is fantastisch", reageerde de 48-jarige zangeres op het succes van haar eerste album.

Susan Boyle groeide het voorbije jaar als sjofel geklede deelneemster aan de talentenjacht "Britain's got talent" uit tot een mediahype. Ze won uiteindelijk zilver in de televisieshow.

Ook in de VS loopt het storm voor de muziek van Susan Boyle. "I dreamed a dream" werd zo vaak gereserveerd bij internetwinkele Amazon, dat het de grootste order ooit was voor het bedrijf.