"Meester, mijn marihuana groeit niet!"

Op school leer je heel wat dingen, maar leren hoe je marihuana moet kweken is toch iets speciaals. In de Verenigde Staten heeft een 24-jarige zakenman een school opgericht waarin hij de inwoners leert hoe ze het goedje om medische redenen moeten kweken.

Nick Tennant is met de school gestart nadat zijn garage failliet is gegaan. “Michigan heeft nieuwe banen nodig en dankzij de marihuana om medische redenen worden er honderden nieuwe banen geschapen”, aldus de man in The New York Times.

Wie geïnteresseerd is in de cursus, moet daarvoor 485 dollar neertellen, omgerekend is dat ongeveer 320 euro. Tijdens een periode van zes weken leer je hoe je marihuana moet laten groeien. Er is ook verplichte leesstof, want het enige boek dat de leerlingen moeten lezen heet “Marijuana Horticulture”, geschreven door Jorge Cervantes.

Het groeien van marihuana om medische redenen is sinds korte tijd legaal in enkele Amerikaanse staten, waaronder Michigan. Na toelating van de dokter mogen patiënten tot 12 planten in hun bezit hebben.

lees ook