Bekroond boek, maar beroerde seksscènes

De roman "De welwillenden" van John Littell, winnaar van de prestigieuze Prix Goncourt, heeft nu ook een andere, minder benijdenswaardige trofee gekregen. Hij is "bekroond" met de Bad Sex in Fiction Award, de prijs voor de slechtste of meest overbodige seksscène in een roman.

"De welwillenden" kwam in 2006 uit als "Les bienveillantes" en is dit jaar naar het Engels vertaald. Het boek vertelt het verhaal van een SS-officier in WO II en veroorzaakte veel commotie.

De jury van de Bad Sex Award "bekroonde" het boek voor de sadomasochistische, incestueuze seksscènes tussen de nazi en zijn zus. In een van de gewraakte passages laat Littell zich inspireren door de Griekse mythologie en vergelijkt hij het vrouwelijk geslachtsorgaan met een gorgonenhoofd.

Ook bij de andere genomineerden voor de Bad Sex Award waren grote namen: Paul Theroux, Amos Oz, Philip Roth en Nick Cave.