Marc Brillouet neemt afscheid van de radio

Radio 2-stem Marc Brillouet stopt na 19 jaar met het presenteren van het "Funiculi funicula". Op 19 december neemt hij afscheid van het populaire zondagavondprogramma en meteen ook van de VRT.

Brillouet heeft beslist om vervroegd met pensioen te gaan. Hij wil meer tijd voor zichzelf en zijn omgeving.

"We hebben respect voor Marcs beslissing", reageert netmanager Jan Knudde. "We zijn wel wat verrast dat alles zo snel gaat". "Funiculi funicula", een programma met licht klassieke muziek, heeft een trouw publiek van zo'n 300.000 luisteraars. "We willen die vaste afspraak op zondagavond zeker behouden", zegt Knudde.

"We moeten nu wel bekijken hoe we dat vanaf januari gaan aanpakken. Radio 2 kan gelukkig wel blijven rekenen op Marcs grote muzikale kennis en collectie om de brede, gevarieerde muzikale koers van het net te ondersteunen".

Brillouet presenteert ook "De Lage Landen"

Marc Brillouet combineerde zijn baan als presentator eerst met een leven als leraar. Hij werkte even voor Radio 3, maar verwierf grote bekendheid als stem van Radio 2 Limburg.

Daar raakte hij bij het grote publiek bekend met programma’s als "Hitriders" en "Funiculi funicula", waarmee hij sindsdien onlosmakelijk verbonden is.

Sinds 2007 presenteerde hij van maandag tot donderdag ook "De Lage Landen".