Nieuw in de zalen vanaf woensdag 2 december

Arthur and the revenge of Maltazard (Fra)

regie Luc Besson
met Freddie Highmore, Mia Farrow, Jimmy Fallon, Snoop Doggy Dogg, Logan Miller, Robert Stanton
officiële site

Arthur is in de wolken! Vanavond keert hij eindelijk terug naar het land van de Minimoys. Maar dan vindt hij een graankorrel met een boodschap erop.

Prinses Selenia is in gevaar! Arthur snelt haar te hulp. Na een lange tocht vol gevaren ontdekt Arthur dat de Minimoys nooit om zijn hulp hebben gevraagd. Welke slechterik wil onze held in de val lokken?

Couples retreat (VS)

regie Peter Billingsley
met Kristen Bell, Malin Akerman, Jason Bateman, Vince Vaughn, John Favreau, Kristin Davis, Jean Reno

Deze romantische comedy vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl een van de koppels aan zijn relatie werkt, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten.

Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt, en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht.

Eyes wide open (Dui/Fra/Isr)

regie Haim Tabakman
met Ran Danker, Zohar Shtrauss, Isaac Sharry, Tzahi Grad, Avi Grainik

Aaron is een gerespecteerd lid van de ultraorthodoxe gemeenschap in Jeruzalem en leidt een rustig leven. Hij is gehuwd met Rivka , heeft vier kinderen en is een toegewijde vader.

Tot de dag dat hij het pad kuist van Ezri, een 22-jarige student. Bewogen door Ezri's charme, neemt hij geleidelijk aan afstand van zijn familie en het leven van de gemeenschap.

Komt een vrouw bij de dokter (Ned)

regie Reinout Oerlemans
met Barry Atsma, Carice van Houten, Anna Drijver, Pierre Bokma, Jeroen Willems, Sacha Bulthuis, Wendell Jaspers
officiële site

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en de mooiste vrouw van de hele wereld. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten.

Maar dan: borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is.

Laila's birthday (Pal)

regie Rashid Masharawi
met Mohammed Bakri, Areen Omari, Nour Zoubi

Op de ochtend van zijn dochters verjaardag belooft Abu Laila om 's avonds een verjaardagstaart mee naar huis te nemen, maar eerst moet hij de dag zelf nog zien door te komen.

Hoewel Abu Laila eigenlijk rechter van beroep is, kan hij door allerlei bureaucratische problemen zijn vak niet meer uitoefenen en is daardoor gedwongen om als taxichauffeur de kost te verdienen.

Pandorum (Dui/VS)

regie Christian Alvart
met Ben Foster, Dennis Quaid, Cam Gigandet, Norman Reedus, Niels Bruno Schmidt, Eddie Rouse, Antje Traue

In een verlaten ruimteschip worden twee astronauten wakker uit hun hyperslaap. Ze zien niets, zijn helemaal gedesoriënteerd en horen enkel gegrom en gekraak vanuit de buik van hun schip. Ze herinneren zich niets...

Wie zijn ze en wat is hun missie? Stilaan komen de bloedstollende geheimen van het ruimteschip naar boven en het wordt de astrounauten duidelijk dat de toekomst van de mensheid in hun handen ligt.

The limits of control (Jap/Spa/VS)

regie Jim Jarmusch
met Isaach De Bankolé, Alex Descas, Jean-François Stévenin, Luis Tosar, Paz de la Huerta, Tilda Swinton, Youki Kudoh, John Hurt, Gael Garcia Bernal, Hiam Abbass, Bill Murray

"The limits of control" draait om een mysterieuze vreemdeling die buiten de wet om allerlei klussen klaart.

Hij is met een geheime klus bezig. Zijn reis neemt hem niet alleen mee door Spanje, maar ook door zijn eigen bewustzijn.