Polanski zeker nog tot vrijdag in gevangenis

Roman Polanski (76) blijft zeker nog tot vrijdag in de gevangenis van Zürich. De Pools-Franse regisseur heeft meer tijd nodig om zijn borgsom van 2,9 miljoen euro te betalen. Hij mag pas aan zijn huisarrest beginnen als de som volledig betaald is.

Zijn chalet in Gstaad is intussen door veiligheidsmensen in orde gebracht voor zijn huisarrest. Polanski zal ook een elektronische armband moeten dragen.

Polanski werd eind september in Zwitserland gearresteerd wegens een 30 jaar oude zedenzaak. Hij moet nu wachten tot er een beslissing wordt genomen over zijn uitlevering aan de VS.

Volgens de Franse diplomaat Jean-Luc Faure-Tournaire, die hem gisteren bezocht in de gevangenis, gaat het goed met de regisseur. "Hij is optimistisch. Hij vindt dat hij hier goed behandeld wordt." Waarschijnlijk zullen zijn vrouw en twee kinderen hem gezelschap houden in de chalet in Gstaad.