Zanger Ramses Shaffy is overleden

De Nederlandse zanger Ramses Shaffy is overleden. Hij is 76 geworden. Shaffy is bekend van nummers als "Sammy", "We zullen doorgaan" en "Laat me". Hij woonde al lang in een verpleegtehuis en overleed aan slokdarmkanker.

"Eind vorige week verslechterde zijn gezondheid aanzienlijk", laat het management van Ramses Shaffy weten. "Deze ochtend is hij rustig ingeslapen."

Ramses Shaffy was vooral in de jaren 60 en 70 erg populair. Met Liesbeth List zong hij het duet "Pastorale". De zangeres is zeer geschokt door zijn overlijden en kan nog niet reageren op het nieuws.

Shaffy studeerde aan de Amsterdamse toneelschool. Van 1955 tot 1963 speelde hij bij de Nederlandse Comedie. Daarna hield hij zich vooral bezig met muziek. Hij had hits met nummers als "We zullen doorgaan" en "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder".

Maar Shaffy stond ook bekend om zijn drankprobleem. Begin jaren 80 werd hij aanhanger van de Indiase goeroe Bhagwan en toen stopte hij tijdelijk met drinken.

In 1993 speelde hij mee in de musical "De man van La Mancha". In 2005 stond hij opnieuw in de hitlijsten met een nieuwe versie van "Laat me". Shaffy werd onder meer bekroond met een Edison oeuvreprijs voor kleinkunst, de Louis Davidsprijs en de Gouden Harp.