Zwitserse appel doet rimpels verdwijnen

De zeldzame Zwitserse appelsoort “Uttwiler Spätlauber” is de nieuwste hype in de wereld van de cosmetica. De appel, die een hele winter lang kan worden bewaard zonder dat hij verrimpelt, zou volgens onderzoekers ook de menselijke huid rimpelvrij kunnen maken.

Een filiaal van een Zwitserse supermarktketen begon vijf jaar geleden met het onderzoek en daaruit blijkt nu dat de stamcellen van de appel een gunstig effect hebben op de stamcellen die de menselijke huid langer jong en rimpelloos houden.

De Amerikaanse first lady Michelle Obama gebruikt volgens de gespecialiseerde Amerikaanse pers een duur serum van de Zwitserse appel en in de Britse winkel Harrods liggen erg dure soortgelijke producten in de rekken die hetzelfde effect op de huid beogen.

De stamcellen van de appelsoort mogen dan wel zorgen voor een hallelujastemming in vrouwenmiddens, met de appel zelf gaat het minder goed. Omdat ze zelden gegeten wordt, zijn de bomen die deze appels dragen zeer schaars geworden. Bij een laatste telling vijf jaar bleken er nog maar 20 bomen te bestaan die deze variëteit droegen, nu zijn er nog slechts twee bomen meer overgebleven.

lees ook