"Ambitie is om beste hobbykok te blijven"

Claudia Allemeersch (43) heeft gisteravond het Vtm-programma "De beste hobbykok van Vlaanderen" gewonnen. Toch heeft de West-Vlaamse zakenvrouw geen ambitie om van haar hobby haar beroep te maken. "Het is mijn ambitie om de beste hobbykok te blijven", zegt ze.

Allemeersch kon de chef-koks Sergio Herman en Peter Goossens (foto) onder meer imponeren met haar hoofdschotel met konijn. Herman noemde de schotel een "geil" gerecht en Allemeersch "een klassevogeltje dat rondfladdert".

"Ik volg al sinds 1992 kooklessen, maar het blijft enkel mijn ambitie om de beste hobbykok te blijven en lekker te koken voor vrienden en familie", zei Allemeersch in De Ochtend op Radio 1. "Ik besef nu meer en meer dat het beroep van chef-kok heel zwaar is."

Het programma was voor Allemeersch ook een unieke levenservaring. "Ik heb leren koken vanuit mijn buikgevoel en niet altijd volgens een schema. We waren ook een groep mensen die dezelfde passie delen en we zijn echt gehecht geraakt aan elkaar."

De top-chefs Herman en Goossens hopen dat haar overwinning veel Belgen zal inspireren om thuis ook meer aandacht te besteden aan lekker koken. Aan de wedstrijd was geen geldprijs verbonden.

De finale van het programma gisteren werd gemiddeld door 1.119.221 kijkers gevolgd, wat goed is voor een marktaandeel van 47,4 %.