"Ik wil roddelpers voor zijn. Ja, ik ben lesbisch"

De Amerikaanse actrice Meredith Baxter heeft zich op de nationale televisie geout als lesbische vrouw. "Ik wil het nieuws zelf bevestigen voordat de roddelpers verhalen zou verzinnen", aldus Baxter in "Today".

De 62-jarige Meredith Baxter vertolkte een van de hoofdrollen in de populaire sitcom "Family ties" in de jaren 80. Ze speelde de moeder van onder anderen Alex, een rol van Michael J. Fox.

"Ik heb pas op latere leeftijd beseft dat ik lesbisch ben", zei de openhartige Meredith Baxter in "Today" op zender NBC. Ze herhaalde haar betoog ook op de radio. De actrice heeft vijf kinderen uit haar vorige drie huwelijken.

De voorbije dagen pikten steeds meer Amerikaanse showbizzsites het bericht op van de cruise die Meredith Baxter ondernam met haar vriendin Nancy Locke. Het koppel boekte een reis voor lesbische koppels.

"Thuis hebben we altijd openlijk gecommuniceerd over onze relatie. Mijn geaardheid is nooit een geheim geweest, maar ik heb het wel verborgen gehouden voor de buitenwereld", besluit Baxter.