"Politie deed niets met doodsbedreigingen"

De ouders van Saïd Ahlid, een 25-jarige jongeman die twee weken geleden in Wilrijk werd vermoord, hebben een klacht ingediend tegen de politie wegens schuldig verzuim.

Saïd Ahlid werd in de nacht van 13 op 14 november door vijf mannen doodgeslagen aan een carwash in Wilrijk. Een vriend die bij hem in de auto zat, raakte zwaargewond. Zijn familie en vrienden blijven met veel vragen zitten. Ahlid had twee weken voor zijn dood bij de politie een klacht ingediend omdat hij bedreigd was met de dood.

De bedreigingen kwamen van de broer van zijn vriendin, hij was tegen hun relatie. Ahlid had het briefje met de doodsbedreigingen, dat hij in zijn brievenbus had gevonden, ook overhandigd aan de politie. Maar die brief werd pas op 27 november overgemaakt aan het parket, twee weken na de dood van Saïd. De ouders van de vermoorde jongeman denken dat de politie de klacht van hun zoon niet ernstig heeft genomen.

Het parket zegt op de hoogte te zijn van de klacht, het maakt deel uit van het onderzoek. De politie van Antwerpen wil geen commentaar kwijt over de zaak. Het is niet duidelijk of het gerecht al verdachten heeft opgepakt en of de man die de doodsbedreigingen heeft geuit, betrokken is bij de moord.