Belgische wegen veiliger dan meeste andere in EU

De wegen in België zijn veiliger dan in de meeste andere Europese landen. Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring. Alleen Nederland en Zwitserland doen het nog beter.

Voor het onderzoek werden 140.000 kilometer wegen onderzocht. Daaruit blijkt dat de weginfrastructuur in ons land duidelijk veiliger is geworden. "Het beleid van de laatste jaren werpt haar vruchten af", aldus Touring. De regionale overheden hebben zwaar geïnvesteerd in het wegwerken van de zwarte punten.

In het algemeen is het risico op een zwaar ongeval 40 keer hoger op een gevaarlijk weg dan op de veiligste routes. Enkele van die "zwarte" routes in België: N42 (Nederboelare-Lessen), N73 (Kinrooi), N617 (Luik), N96 (Hastière) en N95 (Dinant-Beauraing).

De laatste tien jaar vielen op de Europese wegen twee miljoen doden en zwaargewonden.
 

Meest gelezen