Boek over Shaffy volgende week in rekken

"Jij bent mij zo lief", een boek over de Nederlandse zanger Ramses Shaffy, komt volgende week uit. Het boek zou dinsdag normaal gezien in aanwezigheid van de zanger voorgesteld worden. Op die dag is nu zijn begrafenis gepland. De uitgever brengt het boek nu toch uit als postuum eerbetoon.

"Dat hij de uiteindelijke verschijning niet meer meemaakt, vinden we heel wrang", aldus een woordvoerster van uitgeverij Witsand. "Maar het boek is al klaar en Ramses was er zelf heel tevreden over. Hij heeft het eindresultaat zo goed als helemaal gezien."

Toen zijn gezondheidstoestand vorige week plots snel achteruitging, werden alle plannen voor 8 december geschrapt. Shaffy werkte nog tot kort voor zijn overlijden mee aan het boek waarin hij vertelt over zijn jeugd en zijn beginjaren, maar ook over zijn lsd-gebruik, zijn alcoholverslaving en zijn weinig gestructureerde leven.

De rode draad door het boek zijn 18 liedjesteksten die Shaffy zijn meest persoonlijke vond. Bij het boek zit een cd met die liedjes, vaak opnames die nooit eerder openbaar gemaakt zijn.