Grotbewoners worden miljardair

Twee Hongaarse broers die hun leven doorbrengen in grotten, kunnen mogelijk binnen afzienbare tijd hun grot ruilen voor een iets comfortabeler stulpje. De broers maken immers kans om een erfenis van maar liefst vier miljard euro in de wacht te slepen.

In ruil voor een beetje geld ruimen de Hongaarse broers Zsolt en Geza Peladi de rotzooi van de straten van Boedapest, een activiteit die ze binnenkort dus misschien mogen staken. Hulpverleners van de Hongaarse daklozenorganisatie zijn recent aangesproken door advocaten die op zoek waren naar de twee broers.

De grootmoeder van de broers Peladi is recent overleden en haar erfenis, geraamd op vier miljard euro, moet volgens de Duitse wet automatisch aan de familie gegeven worden. Dit zou dus betekenen dat het leven van de twee broers en van hun zus in de VS drastisch verandert.

Zsolt en Geza Peladi hebben lang geleden alle contact verloren met hun grootmoeder uit het Duitse Baden-Württemberg, zo vertellen ze aan de Nederlandse krant “De Telegraaf”. “We waren ervan op de hoogte dat onze moeder uit een rijke familie kwam, maar ze was geen makkelijk iemand en ze liet ons in de steek. Op haar 43e is ze gestorven”, aldus Geza.

De Hongaarse heren hopen heimelijk helemaal het geluk te vinden nu ze miljardair worden, want omdat ze jarenlang in een grot leefden, hebben ze weinig succes bij het andere geslacht.

Voor ze de negen nullen mogen bijschrijven op hun rekeningsaldo, moeten ze wel nog de familieband bewijzen. Pas nadien kunnen ze hun erfenis in Duitsland opeisen.

lees ook