Lampedaire klaagt Story aan wegens laster

Uitgeverij Lampedaire klaagt het tijdschrift Story aan wegens laster. Story publiceerde 2 artikels waarin de uitgeverij naar eigen zeggen in een negatief daglicht wordt gesteld.

Het gaat om de interviews met Jacky Lafon en Jean-Pierre Van Rossem, die in september en november in het blad verschenen. Beide BV's doen daarin hun beklag over de uitgeverij.

Lampedaire vindt dat haar reputatie beklad werd zonder dat ze de kans kreeg om wederwoord te geven. Zowel de auteurs van de artikels, Gino De Clerck en Frederik De Swaef, als hoofdredacteur Thomas Siffer (foto) worden aangeklaagd.

Siffer ontkracht de beschuldigingen in De Standaard. "In dat stuk over Jacky Lafon staat niks meer dan wat andere media ook brachten. En na het interview met Jean-Pierre Van Rossem hebben we naar de advocaat van Lampedaire Uitgevers gebeld voor een reactie."