Nederlandse Spyker zit nu achter Saab

De Nederlandse autoconstructeur Spyker voert gesprekken met General Motors over een overname van het Zweedse Saab. Dat heeft een woordvoerder van Spyker bekendgemaakt.

Spyker is een exclusief merk van sportwagens dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf maakte vorige maand nog bekend dat het de fabriek in Zeewolde zou verhuizen naar Coventry in Groot-Brittannië. Beleggers geloven alvast in de overnamekansen. Het aandeel van Spyker schoot de hoogte in op de beurs van Amsterdam.

De tijd voor Saab dringt. GM heeft al gezegd dat er eind deze maand een koper moet zijn, anders trekt het de stekker definitief uit. Toch bevestigde een woordvoerder dat het nog steeds praat met interessante kopers.

Vorige week stond Saab nog erg dicht bij een overname door Koenigsegg, maar die deal sprong op het laatste moment af. Bij Saab werken in totaal 3.400 mensen in de fabriek in Trollhättan, wereldwijd zijn er 1.100 dealers. In de voorbije 9 maanden verkocht Saab slechts 24.000 auto's, een daling met 59%.