Pim Algoed wint Humo Award in Leuven

Pim Algoed heeft op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven met "How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy" de Humo Award ter waarde van 1.000 euro gewonnen. De Humo-lezers kozen zijn kortfilm uit de 4 films die door de redactie genomineerd waren.

De humoristische kortfilm haalde het met een grote meerderheid van de stemmen. De andere genomineerde films waren "L'origine du monde" van Lenny Van Wesemael, "Clint" van Philipp Scholz en "Arafat & I" van Mahdi Fleifel.

In de film van Algoed ontdekt een installateur van verwarmingen een goudmijn in het opknappen van klusjes voor alleenstaande vrouwen. Onder anderen Ben Segers, Adriaan Van den Hoof en Sien Eggers spelen erin mee.

Zaterdag worden in Leuven de winnaars van de Vlaamse en Europese kortfilmcompetitie bekendgemaakt. In Leuven worden deze week ruim 250 films uit 25 verschillende landen vertoond.