Tot 12 jaar cel voor ontsnapte homejackers

De correctionele rechtbank van Brussel heeft vier homejackers veroordeeld tot celstraffen van vijf, zeven, acht en twaalf jaar. Drie van hen ontsnapten in augustus op een brutale manier uit het Brusselse gerechtsgebouw, maar konden later opnieuw gevat worden.

De vier mannen stonden terecht voor een homejacking die ze eind november 2008 pleegden in Londerzeel. In augustus konden drie van hen met behulp van gewapende kompanen uit het Brusselse gerechtsgebouw ontsnappen.

Een vierde beklaagde bleef in de zaal zitten. Hij kreeg vandaag de lichtste straf: vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Binnen de twee maanden komt hij in aanmerking om vrij te komen.

De andere drie krijgen zeven, acht en twaalf jaar cel. De zwaarste straf ging naar Oussama Trimini (foto), die onder meer schuldig bevonden werd aan poging tot doodslag op politieagenten en een eerste homejacking twee dagen voor die in Londerzeel.