"Dossier K." van Verheyen gaat in première

In Metropolis in Antwerpen is vanavond "Dossier K." in première gegaan, de opvolger van "De zaak Alzheimer", in première. Beide films zijn gebaseerd op de boeken van Jef Geeraerts. Jan Verheyen nam deze keer de regie voor zijn rekening omdat collega Erik Van Looy geen tijd had.

"Ik denk dat hij klaar was om dit soort van grote productie -in Jan zijn geval zijn grootste productie tot hier toe denk ik- om dat aan te pakken en ik denk dat hij zichzelf verbaasd heeft en dat hij heel trots en blij mag zijn met het resultaat", zegt hoofdrolspeler Koen De Bouw.

"Dossier K." vertelt het verhaal van een moord in het Albanese maffiamilieu die door het politieduo Vincke (Koen De Bouw) en Verstuyft  (Werner De Smedt) moet worden opgelost.

De film loopt vanaf volgende week woensdag in de Belgische zalen. Het wordt afwachten of ook deze Geeraertsverfilming de kaap van de 750.000 bezoekers haalt.