"Parlement moet beslissen over rookverbod"

Premier Leterme vindt dat het parlement zelf een beslissing zal moeten nemen over een totaal rookverbod in de horeca. Leterme heeft dat gezegd tijdens zijn eerste optreden in het vragenuurtje in de Kamer sinds hij premier is.

"Het is natuurlijk gebruikelijk dat op een kernkabinet van gedachten wordt gewisseld over de actualiteit, maar dit is een parlementair initiatief. Het zijn dus de parlementsleden en de fractieleiders die een beslissing zullen moeten nemen", sprak Yves Leterme.

N-VA-Kamerlid Sara Smeyers vergeleek de houding van de premier over het algemene rookverbod met zijn positie over de staatshervorming. Ze vreest dat in beide gevallen geen vette vis, maar enkel wat borrelnootjes zullen worden opgediend. Smeyers voegde prompt de daad bij het woord en overhandigde de premier een zakje borrelnootjes.