Beyoncé genomineerd voor 10 Grammy Awards

De Amerikaanse zangeres Beyoncé is genomineerd voor 10 Grammy Awards. Dat is afgelopen nacht bekendgemaakt in Los Angeles. Ook Taylor Swift, Black Eyed Peas, Maxwell en Kanye West maken kans op een van de prestigieuze muziekprijzen.

Beyoncé scoorde afgelopen jaar met haar album "I am...Sasha Fierce". Ze is onder meer genomineerd in de categorieën "beste single", "beste album" en "beste popartieste".

Taylor Swift sleepte 8 nominaties in de wacht. "Ik werd hysterisch en begon op en neer te springen toen ik het hoorde", reageerde de 19-jarige countryzangeres. Dan volgen Black Eyed Peas, Maxwell en Kanye West met 6 nominaties. Jay-Z, de echtgenoot van Beyoncé, en Lady Gaga hebben 5 nominaties.

De Grammy Awards worden op 31 januari uitgereikt in Los Angeles. Alle genomineerden vindt u hier. Vorige maand gingen Beyoncé, Taylor Swift, Jay-Z en Lady Gaga al met de prijzen lopen tijdens de MTV Awards.